Nye regionale tiltak i hele Viken fylke

Regjeringen vedtok mandag 15. mars nye strenge tiltak fram til 11. april.
Du kan lese mer om disse tiltakene her

For Flå kommune betyr dette at:
• Fortsatt påbud om bruk av munnbind i det offentlige rom.
Når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand skal det brukes munnbind i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus, samt på kollektivtransport for personer over 12 år.

• Alle bør unngå besøk hjemme og sammenkomster i eget hjem. Det er unntak for:
 - Nødvendige hjemmetjenester og besøk hos personer som er i livets siste fase.
- Aleneboende, de kan ha besøk av eller gå på besøk til en til to faste venner eller en fast husstand.
- Barn, i tillegg til besøk fra egen barnehage- og bareskolekohort, og unge kan ha besøk av eller gå på besøk til en til to faste venner.

• Barnehager og skoler er åpne på gult nivå (med skjerpede smittevernregler).

• Alle arrangementer og møter forbys, både inne og ute, med unntak av begravelser og bisettelser med maksimalt 30 deltagere.

• Kommunehuset holder stengt for besøkende. Servicetorget nås på telefon 32053600 mellom kl 09:00 – 15:00.
• Biblioteket stenger for fysisk oppmøte, men man kan bestille og hente bøker.
• Bygdekino holdes stengt.
• Thonhallen holdes stengt.
• Ursus holdes stengt.
• Svømmehallen holdes stengt for offentlig bading.
• Utyrskroken er åpen tirsdager fra kl 14.00-18.00, ring 90995920 for avtale.
• Flåheimen har strenge besøksregler, og besøk skal avtales på forhånd. Besøkstelefonen 32 05 36 69
• Serveringsbedrifter kan tilby take-away, men ikke servering på stedet.
• Bjørneparken kjøpesenter har matbutikker, vinmonopol og apotek åpnet. Enkelte butikker tilbyr klikk og hent løsninger. Se på nettsiden til kjøpesenteret.

Tiltakene gjelder inntil videre, men er under revidering etter de nye regionale tiltakene som gjelder fra 16. mars. Der de regionale tiltakene er å oppfatte som strengere enn de lokale tiltakene, er det de regionale tiltakene som gjelder. Mer utfyllende informasjon i linken under til nettsiden Helsenorge.no

Påske på hytta
Smittesituasjonen kan endre seg raskt og alle må være forberedt på at planene for påskeferien kan endre seg. Du må være forberedt på å måtte gå i karantene i løpet av eller etter ferien. Hvis du blir satt i karantene eller blir syk, bør du dra hjem.
Dersom du ikke er frisk, venter på testsvar, er i karantene eller i isolasjon, skal du som hovedregel ikke reise på påskeferie eller annet besøk på hytte, fritidsbolig eller annet overnattingssted.
Hvis du kommer fra et område med høyt smittenivå og strengere lokale smitteverntiltak enn i Flå kommune, skal du følge anbefalingene og reglene som gjelder i hjemkommunen din.
Det er anbefalt å unngå unødvendige fritidsreiser, også innenlands. En kan dra til hytta (eid eller leid), annen fritidseiendom eller annet overnattingssted, men bare sammen med personer i egen husstand. Begrens kontakt med andre på reisen og unngå kollektivtransport hvis mulig.
Oppholdet på fritidseiendommen/overnattingsstedet
• Du bør ikke ta imot noen form for besøk på hytta/fritidsbolig/overnattingssted. Dette gjelder også sosial omgang utendørs. Det er unntak for nødvendige hjemmetjenester.
• Det bør holdes 2 meter avstand i møte med andre personer. Unntatt er mennesker i egen husstand.
• Hold god avstand til andre i skiløypa, skitrekk og på gåtur.
• Ved behov for innkjøp av varer oppfordres det til å benytte take-away, «klikk og hent» og utkjøring så langt dette er mulig.

Dersom du blir syk under oppholdet
Dersom du blir syk på ferie skal du som hovedregel reise hjem igjen. Du skal teste deg raskt, og dette kan oftest gjøres hjemme. Lokal testing kan vurderes gjennomført utfra testkapasitet i Flå kommune, men du må påregne langt lengre svartid (ca 3 dager) enn hva svartid er i byene.
Blir du syk, skal du holde deg i karantene – det vil si at man ikke skal i skianlegg eller på skiturer. Årsaken til dette er faren for at man skader seg, trenger helsehjelp og utsetter andre for potensiell smitte, som igjen kan velte infrastrukturen i helsetjenestene. Du skal selvfølgelig heller ikke i butikker etc.

Med forbehold om endring på kort varsel.