Pårørendeskole i Flå kommune våren 2019

Det vil bli gjennomført pårørendeskole i Flå kommune med kursstart den 18. mars 2019.
Kurset vil holdes en kveld i uken i 4 uker.

Pårørendeskolen er et kurstilbud til deg som har et familiemedlem, eller nær venn med demenssykdom. Personen med demens kan bo hjemme eller på institusjon. Gjennom faglige forelesninger, informasjon, gruppesamtaler og få innblikk i andres erfaringer, får du kunnskap om demenssykdommer og dens utfordringer. Du får innsikt i hvilke følger sykdommen har for personen som er rammet for deg som pårørende og øvrige familie. Du treffer andre pårørende i samme situasjon og fagpersoner med kompetanse på området.

Det vil være et hovedtema hver kveld;

• Demenssykdommene, utredning og oppfølging.

• Kommunens tilbud, samhandling og kommunikasjon, velferdsteknologi.

• Pårørendes opplevelser, utfordringer og egenomsorg.

• Lovverk, rettigheter og plikter.

• Avslutning.

Kursledere vil være interne og eksterne forelesere.

Sted: Flåheimen, dagsenteret «Solgløtt».

Første kurssamling: 18.03.2019.

For nærmere opplysninger og påmelding, med first innen 13.03.2019, ta kontakt med Kari Stillingen Rapp, tlf. 97153351, e-post: kari.stillingen.rapp@flaa.kommune.no