Vaksineanbefalinger influensasesongen 2019-2020

Nå nærmer det seg influensasesong, og jeg vil i den forbindelse minne om viktigheten av å ta influensavaksine. Influensa kan blant annet føre til lungebetennelse og forverring av kroniske grunnsykdommer.

Flå legekontor mottar vaksinene i november måned (dato foreløpig ikke klart). Ta gjerne kontakt med legekontoret for løpende informasjon.

Grupper som spesielt er anbefalt å vaksinere seg, i henhold til helsedirektoratet, er som følger:

• Gravide i 2.og 3.trimester og gravide i 1.trimester med annen tilleggsrisiko anbefales å vaksinere seg før influensasesongen.

• Beboere i omsorgsboliger og sykehjem

• Alle fra fylte 65 år

• Barn og voksne med:

• diabetes type 1 og 2

• kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt

• kronisk nevrologisk sykdom eller skade

• nedsatt immunforsvar

• svært alvorlig fedme (KMI over 40)

• annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

I tillegg anbefales influensavaksine til:

• Helsepersonell som har pasientkontakt.

• Husstandskontakter til pasienter med nedsatt immunforsvar

• Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser.

Med ønske om en fin høst og en god influensasesong:)

Cecilie Røed Medbøen, kommunelege i Flå