Koronavirus

Her finner du informasjon om korona. Dersom du ikke får svar på spørsmålene dine, kan du ringe informasjonstelefonen på 815 55 015.

Dersom du er syk, må du holde deg hjemme. Ring fastlegen dersom du har behov for hjelp fra lege.

Flå legekontor telefon 32 05 36 27
Legevakt telefon 116 117

Smittesporing
Dette er ikke et telefonnummer for publikum. Arbeidsgivere og kommuner som trenger å komme i kontakt med smitteporingsteamet kan ringe på telefon 90 18 32 01 kl 08.00-22.00.

Helsenorge - Koronavirus

Helsenorge - Information in english

Munnbind og visir i befolkningen (fhi.no)

For å redusere smittespredningen i samfunnet kan munnbind være et tillegg til andre tiltak. Det er den enkelte kommune som gir lokale råd eller påbud om å bruke munnbind.

Flå kommune har vedtatt Midlertidig forskrift om smitteverntiltak for å forebygge koronasmitte (covid-19), Flå kommune, Viken

Kommunen ønsker å informere om risiko og tiltak for Covid 19. Vær spesielt oppmerksom på punkt 9, som inneholder film om bruk av munnbind og plakater til nedlasting på flere språk.

1. Generelt om tiltak og risiko for covid-19
  2. Medisinske munnbind og tøymunnbind
  3. Åndedrettsvern
  4. Bruk av munnbind ved karantene og hjemmeisolering
  5. Bruk av munnbind i områder med økt smitterisiko
  6. Grupper som kan unntas
  7. Hvordan bruker du munnbind korrekt?
  8. Se film og last ned plakater
  9. Gjenbruk av munnbind
  10. Kunnskapsgrunnlag og rapport
  11. Visir

Testing for Covid-19

Alle som selv mistenker at de er smittet av Covid-19 bør teste seg. Det er ikke nødvendig med henvisning fra lege. Kontakt fastlegen eller sjekk nettsidene til kommunen din for informasjon om hvor du kan bli testet.

For å avtale testing ring Flå legekontor, telefon 32 05 36 27. Du skal ikke møte opp uten avtale. For testing utenom legekontorets åpningstid legevakt telefon 116 117.

Alle som testes for covid-19 bør holde seg hjemme til negativt prøvesvar foreligger og de er symptomfri. Pasienter får svar på testen via helsenorge.no etter 1-2 dager. Helsepersonell ser svaret i kjernejournal.

På helsenorge.no finner du oppdatert koronainformasjon for befolkningen (helsenorge.no).

Utfyllende informasjon om testkriterier (FHI.no)

Mer informasjon om testing, symptomer og sykdomsforløp

Reiseråd

Regjeringen anbefaler norske borgere å unngå unødvendige reiser til utlandet.

Karantene og isolasjon

Alle skal holde større avstand til hverandre enn vanlig, ha god hånd- og hostehygiene og være hjemme hvis vi er syke. Dette er for å unngå smitte.

De som har fått påvist koronavirus skal i isolasjon. Alle nærkontakter til en bekreftet smittet person skal i smittekarantene.

Alle som ankommer fra "røde områder" i Norden og EØS/Schengen eller land utenfor Norden og EØS/Schengen skal i reisekarantene.

Feiringer, sammenkomster og arrangementer

Det er begrensninger på hvor mange som kan samles, men det er mulig å feire og møtes dersom vi følger noen råd og restriksjoner. Det viktigste du som vert eller arrangør må tenke på er at det fortsatt må være en meter avstand mellom gjestene.

Barnehage og skoler

Alle barnehager, grunnskoler, skolefritidsordninger og videregående skoler er gjenåpnet. Det er utarbeidet veiledere for hvordan smittevernet skal ivaretas i barnehager og skoler.

Når skal syke barn holdes hjemme fra barnehage og barneskole?

Informasjonsplakat - hold-avstand-karantene-isolasjon

Information in English - How much social distance?

8 steg for å forebygge smitte

Flytskjema for covid-19-testing ved symtomer

Skole

Nivåinndeling av smitterverntstiltak for ungdomsskole

Nivåinndeling av smittevernstiltak for barneskole 1-7. trinn

Når skal ungdom og voksne være hjemme fra skole/arbeid og testes for covid-19?